Finlands basketherrar tävlar i VM

Text: Maria Österlund, källor Yle, HBL
Foto: Lehtikuva / Markku Ulander
Artikel publicerad: 25.08.2023

Världsmästerskapen i basket har kört i gång. Finland spelar i en tuff grupp men hoppas på det bästa.

Finlands herrlandslag i basket är nu med i VM-turneringen för andra gången. Finland hade otur i lottningen och spelar i en svår grupp i grundspelet. Finland spelar i samma grupp som Japan, Australien och Tyskland.

Men Finland har också en stor stjärna i sitt lag, Lauri Markkanen. Han är ledaren i det finländska laget. Markkanen är också internationellt en mycket skicklig basketspelare. Det är första gången Lauri Markkanen spelar i ett världsmästerskap.

Finland spelar sin första match mot Australien på fredagen. Sedan följer matcher mot Japan på söndag och mot Tyskland på tisdag.

Finland spelar åtminstone fem matcher i VM. Först spelar man tre gruppspelsmatcher. Sedan blir det två matcher i fortsättningsserien.

De två bästa lagen i varje grupp går vidare till övre fortsättningsserien. Där spelar man om placeringarna 1-16. De sämre lagen i gruppspelet spelar sedan om placeringarna 17-32.

32 länder tävlar om världsmästerskapet i basket. VM-matcherna spelas i tre olika länder, Filippinerna, Indonesien och Japan.

Finland spelar sina gruppspelsmatcher i Okinawa i Japan. Finalserien spelas i Filippinerna. Den sista och avgörande matchen spelas den 10 september.

Finlands matcher sänds på tv-kanalen Nelonen.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)