Finlands fotbollsherrar kämpar i EM-kvalet

Text: Petri Kiuttu, källor STT, HS
Foto: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa
Artikel publicerad: 11.09.2023

Finlands herrlandslag kan fortfarande ta sig direkt till EM-slutturneringen. Men nu gäller det att vinna. Finland möter Slovenien i oktober. Den matchen får Finland inte förlora.

Finland spelade en EM-kvalmatch mot Danmark på söndagen. Den matchen vann Danmark med 1-0. Matchen spelades på olympiastadion i Helsingfors. Väldigt många ville se matchen. Stadion var slutsåld.

Det finska fotbollslandslaget för herrar kallas Huuhkajat på finska. På svenska betyder det Berguvarna.

Före matchen mot Danmark ledde Huuhkajat sin EM-kvalgrupp. Nu är Finland på tredje plats i gruppen.

Danmark och Slovenien leder H-gruppen. De två bästa lagen i varje grupp går direkt vidare till EM-slutturneringen. Sammanlagt tre andra lag kan ta sig vidare via fortsatt kvalspel. Det är de bästa lagen från Nations League som går vidare.

Finlands fotbollsherrar har fortfarande möjlighet att ta sig direkt vidare till EM-slutturneringen. Finland har fyra kvalmatcher kvar. I oktober spelar Finland mot Slovenien och Kazakstan. I november spelar Finland mot Nordirland och San Marino.

– Vi har ännu fyra matcher kvar. Jag tror på Finlands lag. Jag tror att vi kommer med till EM-slutturneringen. Det här sade Finlands chefstränare Markku Kanerva efter matchen mot Danmark.

Finland möter Slovenien den 14 oktober.

EM-slutturneringen spelas i Tyskland nästa sommar.

Nikolai Alho på fotbollsplanen.
På bilden ses Finlands Nikolai Alho i mitten. Till vänster om honom Danmarks Jesper Lindström och till höger Pierre-Emile Höjbjerg, också han från Danmark.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)