Formel 1 körde igång

Text: Petri Kiuttu
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 11.08.2020

Motorsportserien formel 1 startade i juli. På grund av coronaviruset körde man inga F1-tävlingar före det.

Finländska Valtteri Bottas vann säsongens första deltävling. Den tävlingen kördes i Österrike. Bottas är 30 år gammal. Han kör för stallet Mercedes.

Bottas ligger nu andra i F1-serien. Den andra finländaren som tävlar i F1 är Kimi Räikkönen. Räikkönen kör för stallet Alfa Romeo. Räikkönen blev världsmästare 2007. I år har det inte gått så bra för Räikkönen. Han är nu på plats 18 i serien.

Britten Lewis Hamilton leder F1-serien. Han kör också för Mercedes och är Bottas stallkamrat. Hamilton har redan vunnit F1-världsmästerskapet sex gånger.

Serien fortsätter till början av november

Det ordnas ännu sju deltävlingar i F1 i höst. Den här säsongen körs inga deltävlingar i USA, Mexiko eller Brasilien. Orsaken är att väldigt många har smittats av coronaviruset i de länderna. Också deltävlingen i Kanada har inhiberats på grund av coronan.

De som arrangerar F1-serien hoppas att man ska kunna köra sammanlagt 16 deltävlingar den här säsongen. Serien fortsätter åtminstone till november. Det är också möjligt att det ordnas någon tävling ännu i december.

Valtteri Bottas säger att man ser allvarligt på coronaviruset inom F1. Bottas berättade i tidningen Ilta-Sanomat att alla förarna testas två gånger per vecka för corona.

Följande F1-deltävling körs i slutet av augusti i Belgien.

Källor IL, IS, moottoriurheilu.fi

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)