Fotbolls-EM tog slut för Finland

Text: Maria Österlund
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 24.06.2021

Finlands herrlandslag i fotboll tog sig inte vidare från gruppspelet. EM-turneringen var ändå en fin upplevelse.

Det var första gången någonsin som Finlands herrlandslag i fotboll var med i ett slutspel i ett stort mästerskap.

Finlands spelade i samma grupp som Danmark, Ryssland och Belgien. Finland vann sin första match mot Danmark med 1-0. I matchen mot Ryssland blev det förlust med 0-1. Och i den sista matchen mot Belgien blev det igen förlust 0-2.

Från Finlands grupp var det bara Belgien och Danmark som gick vidare. Det finländska landslaget får packa ihop och åka hem.

Det var ändå ingen dålig erfarenhet för de finländska spelarna. Efter förlustmatchen mot Belgien berömde Belgiens tränare Roberto Martinez finländarna. Han sade att de hade bjudit på bra motstånd och att Finlands fotbollsherrar säkert spelar i stora turneringar också i framtiden.

Också de finländska supportrarna, alltså alla som hejade på Finland fick beröm. Många supportrar hade rest från Finland för att heja på spelarna under matcherna. Finland spelade sina matcher i Köpenhamn i Danmark och i S:t Petersburg i Ryssland.

Den 11 juli spelas finalen i fotbolls-EM i London i England. Då får vi veta vilket land i Europa som just nu är bäst i herrfotboll.

Källor: HBL, Yle

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)