Friidrottarna tävlar i EM i Berlin

Text: Markku Juusola
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 07.08.2018

Den här veckan är det europeiska mästerskap i friidrott. Den här gången har finländarna ändå inga stora hopp om framgångar.

Europeiska mästerskapen i friidrott arrangeras i Tysklands huvudstad Berlin 6–12 augusti. Finland har skickat ett lag med 43 idrottare till tävlingarna. Finlands mål är att vinna tre eller fyra medaljer. Målet är högt och det är osäkert om det uppnås. De finländska friidrottarna har inte gjort särskilt bra resultat i år.

De bästa medaljchanserna har gångaren Veli-Matti Partanen. Han kallas för Aku. Aku Partanen tävlar i 50 kilometer gång på tisdagen.

Det ska bli varmt väder i Berlin. Temperaturen kan stiga till 37 grader. När det är så hett är det extra tungt för idrottare som tävlar på långa sträckor i löpning och gång.

Gångaren Veli-Matti Partanen har ett bra sätt att kyla ner sig före han tävlar. En halv timme före tävlingen tar han på sig en väst fylld med isvatten.

Finländarna brukar klara sig bra i spjutkastning. I år har också spjutkastarna varit ganska dåliga. Bara unga Oliver Helander har kastat bra. Men de tyska kastarna har ändå kastat mycket bättre.

I tresteg för damer kan Kristiina Mäkelä ha framgång. Simo Lipsanen kan också överraska i herrarnas tresteg.

Yle sänder från EM-tävlngarna både på TV2 och Arenan.

Källor STT, Yle

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)