Frisbeegolf är ett roligt utespel

Text: Christina Nummi, källa HS/ Suomen frisbeegolfliitto
Foto: Christina Nummi
Artikel publicerad: 09.09.2014

Ett av sommarens populära utespel var frisbeegolf, som också kallas discgolf. Frisbeegolf är populärt eftersom spelets regler är enkla och grenen passar människor i alla åldrar.

Det finns över 350 banor för frisbeegolf i Finland. Banorna finns i parker eller skogar. Man kan alltså njuta av naturen medan man spelar.

Det här spelet har blivit allt populärare de senaste åren. I somras såldes rekordmånga frisbees eller discar som används som spelredskap. I frisbeegolf är målet att spela en bana från början till slut med så få kast som möjligt. Banorna är olika långa. Det finns banor där det är 50 meter från startpunkten till korgen, som också kallas kedjehål. Det finns också banor där det är upp till 300 meter till korgen från startplatsen.

Spelaren får kasta frisbeen flera gånger eftersom det oftast finns olika hinder på vägen. Det kan till exempel finnas träd och buskar på vägen mot korgen. Den vinner spelet som har kastat frisbeen i banans alla korgar med det minsta antalet kast.

Lauri Tuominen har sysslat med frisbeegolf i tre år. Han brukar spela frisbeegolf med sina vänner tre gånger per vecka. De brukar börja spela på våren genast när snön har smält. Man kan syssla med den här grenen långt in på hösten.

– Det bästa med frisbeegolf är att det är så enkelt. Man kan ge sig iväg och spela när det passar en själv, säger Tuominen.

Frisbeegolf är också en billig hobby. Det kostar inget att spela på banorna, men man behöver en eller flera frisbees, eller discar som de också kallas. Det här är också ett spel som hela familjen kan spela tillsammans. Det går bra för vuxna och barn att spela i samma grupp.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)