Golf är en populär hobby

Text: Päivi Remes
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 12.06.2019

Många tänker fortfarande att golf är en sport bara för rika människor. Men sporten golf har blivit allt populärare de senaste åren. Idag är golf en hobby också för många helt vanliga människor.

– Närmare en tredjedel av de som har golf som hobby är kvinnor och flickor, säger Marika Voss. Hon är kommunikationsansvarig på Golfförbundet. Voss är själv en före detta professionell golfspelare.

– I många klubbar får de unga spela förmånligt. De behöver bara betala klubbens medlemsavgift. Golfutrustning kan man till en början hyra eller köpa använd utrustning billigt. Golf är inte längre en dyr hobby för rika människor.

– Det lönar sig att gå en nybörjarkurs där man får bekanta sig med grenen. De flesta klubbar håller nybörjarkurser. Kurspriserna varierar. De billigaste kostar några tior och de dyraste ett par hundra euro.

Inte längre klädkod

Marika Voss berättar att golfspelarna inte längre behöver klä sig på något speciellt sätt. Tidigare fanns det regler för hur en golfspelare skulle vara klädd för att ens få gå ut på en golfplan.

Idag kan man gå ut på golfbanan klädd i sådana bekväma kläder som man själv vill ha. Friluftskläder och ett par joggingskor passar till exempel bra när man ska spela golf.

– Själv spelar jag i bekväma idrottskläder.

– Golfbanorna och övningsområdena är öppna för alla. Vem som helst kan gå till en golfbana för att bekanta sig.

Nationell golfvecka

Nu har vi nationell golfvecka. Den pågår till den 16 juni. Med den här temaveckan vill man locka nya människor att bekanta sig med sporten golf.

Till Finlands golfförbund hör 129 golfklubbar. Klubbarna har sammanlagt 140 000 medlemmar.

Golf är en sport som spelas med boll och klubbor. Spelet går ut på att få bollen i hålet med så få slag som möjligt. Golf spelas på golfbanor som kan vara mycket olika varandra. En bana har antingen 9 eller 18 hål.

Mera information på nätet: www.golf.fi

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)