Herola är etta i kombinerat

Text: Petri Kiuttu
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 23.02.2021

Ilkka Herola är den bästa i Finlands landslag i kombinerat. Han siktar på att ta en VM-medalj. Ilkka Herola som tävlar i grenen nordisk kombination kan få en medalj i VM. Det tror åtminstone tränaren Petter Kukkonen.

– Ilkka skidar nu sin bästa säsong. Han har goda möjligheter att ta en medalj. I en stortävling kan vad som helst hända. Ingenting är säkert på förhand.

Ilkka Herola säger att livet är mycket välplanerat under tävlingssäsongen. Största delen av tiden går åt till träning. Dessutom finns det resor och tävlingar. Allt handlar om idrotten och om det man själv gör. Herola lyssnar till ljudböcker medan har joggar. Han är intresserad av böcker om historia och religioner.

Metallmusiken intresserar

Ilkka Herola är också musiker. Han har ett eget band som heter Zene & Tonic. Herola kan spela tre olika instrument. I bandet spelar han trummor.

– Man ska inte tänka att människor är bara idrottare eller bara musiker. För mig är musiken något jag behöver för att koppla bort från idrotten. Herola gillar banden Amorphis och Diablo. Han uppskattar också Nightwish och Stratovarius.

Ilkka Herola är 25 år gammal. Han kommer från Siilijärvi. Herolas skidklubb heter Puijon Hiihtoseura. Herola har fått silver både i VM och i OS för juniorer. Ilkka Herolas storebror Matti Herola tävlar också i kombinerat.

VM i nordiska skidgrenar pågår som bäst. Tävlingarna arrangeras i Oberstdorf i Tyskland. Skid-VM pågår till den 7 mars.

Yle sänder direkt från tävlingarna både i tv, radio och på nätet. Tävlingen i kombinerat går fredagen den 26 februari.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)