Ishockeyligan har kört igång igen

Text: Petri Kiuttu, källa HS
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 25.10.2021

Finlands ishockeyliga körde igång igen i början av september. 15 lag tävlar i serien. Lukko från Raumo är regerande mästare.

Det spelas sammanlagt 450 matcher i ishockeyligan. Varje lag spelar 60 matcher.

Grundserien är färdig- spelad i mitten av mars. Efter det börjar play off.

Förhandsfavoriter i årets liga är Lukko från Raumo, TPS från Åbo, och Tammerforslagen Ilves och Tappara, och så förstås Helsingforsklubben HIFK.

Kärpät från Uleåborg hör inte längre till de största favoriterna. Kärpät var länge det bästa laget i ligan.

Många tuffa förstärkningar

Många av lagen har fått förstärkningar, alltså nya spelare. Anfallsspelaren Antti Pihlström är nu tillbaka i den inhemska ligan efter att ha spelat utomlands i tio år. Pihlström spelade senast i klubben Jokerit som spelar i KHL-ligan.

Den här säsongen spelar Pihlström i HPK från Tavastehus. Pihlström var med om att vinna världs- mästerskapet med Finlands lejon år 2011. HPK har dessutom förstärkt sitt lag med den kanadensiska anfallsspelaren Michael Joly.

Kärpäts förstemålvakt är den här säsongen ryska Stanislav Galimov. Den 33-åriga Galimov spelade i Dinamo i Riga förra säsongen. Galimov är en erfaren målvakt. Han har spelat över 300 matcher i den ryska proffsligan KHL.

Lahtisklubben Pelicans förstärkning kommer från Tjeckien. Den 23-åriga Lukáš Jašek är en skicklig målgörare. Han kan vara en av de bästa målgörarna i Finlands ishockeyliga den här säsongen.

Ilves har en ny försvarare som heter Les Lancaster. Den 26-åriga Lancaster är en amerikansk spelare. Han kan till och med vara den hårdaste spelare i ligan den här säsongen.

Jyväskyläklubben JYP skaffade en ny försvarare från Kanada. Andrew O’Brien är en stor och stark spelare. som kan bli viktig för sin nya klubb.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)