Ishockeyspelaren Kevin Lankinen njuter av att vinna

Text: Ella Airaksinen
Foto: Ella Airaksinen
Artikel publicerad: 26.06.2019

För Kevin Lankinen är ishockeyn ett yrke. Han är målvakt. I våras spelade han i Finlands landslag och var med om att vinna världsmästerskapet.

Målvakten Kevin Lankinen imponerade på publiken under VM-tävlingarna. Han var skicklig och lyckades ta nästan alla skott som sköts mot mål.

Det har skrivits mycket om Lankinen också för att han har berättat att han tycker om att läsa böcker. Många tycker att han är en fin förebild för andra ungdomar. De får se att också ishockeyspelare läser.

Lankinen är en professionell ishockeyspelare. Han spelar i AHL. Det är en proffsliga i Nordamerika. Skickliga spelare kan flytta från AHL till NHL, som är världens bästa ishockeyliga. Också Lankinen hoppas att han någon gång ska spela i NHL.

När började du spela ishockey?

– Jag började spela ishockey i en hockeyskola för barn när jag var fyra år gammal. En av våra grannar var ishockeyspelare. Det var via honom jag blev intresserad av ishockey.

Vad är det bästa med att ha som jobb att spela ishockey?

– Det bästa är att vinna. Men lagkamraterna är också viktiga. Jag tycker om att vara tillsammans med de andra killarna i laget.

Vad är svårast i det här yrket?

– Skadorna är en svår sak. Men när en skada har läkt och man igen är frisk och får spela så känner man sig starkare än förut.

Vilken ishockeyspelare beundrar du?

– När jag var ung beundrade jag Miikka Kiprusoff och Kari Lehto. De är båda toppmålvakter som har spelat i NHL. Jag vill också själv bli NHL-målvakt i framtiden. Jag beundrar målvakter som har tagit sig till NHL.

Med vem skulle du vilja spela i samma lag om du får välja vilken spelare som helst? Varför?

– Jag måste nog säga Marko ”Mörkö” Anttila. För Marko är en jättebra typ. Han är också en bra ledare. Det är lätt att komma överens med honom.

Vad vill du säga till den som drömmer om att bli proffsishockeyspelare?

– Tro på dig själv och dina chanser. Allt är möjligt!

1 svar på ”Ishockeyspelaren Kevin Lankinen njuter av att vinna”

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)