Island slog England i fotboll

Text: Markku Juusola
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 29.06.2016

Islänningarna firade ännu hela tisdagen. De firade att Island hade vunnit över England i europeiska mästerskapen i fotboll.

Island vann sent på måndag kväll över England med 2-1 i fotbolls-EM. Det var en mycket stor överraskning att Island vann. Det var en av de allra största överraskningarna inom fotbollen på många år.

I England finns det flera fotbollsspelare än det finns invånare på Island. Island är det minsta land som någonsin har lyckats ta sig till fotbolls-EM.

Tusentals människor firade segern på gatorna i Islands huvudstad Reykjavik på måndag och tisdag.

Englands tränare Roy Hodgson lämnade tränarjobbet genast efter förlusten. Engelsmännen var mycket besvikna.

– Det här var det sämsta jag någonsin har sett av Englands lag, sade Alan Shearer. Han var anfallsspelare i Englands landslag på 1990-talet.

Tidningarna i England skrev mycket elakt om landslaget. Tidningen The Times skrev att England var världens största besvikelse och att alla skrattar.

Följande omgång i EM-turneringen börjar på torsdag. Förutom Island är ännu Tyskland, Italien, Belgien, Wales, Polen, Portugal och Frankrike med. Tyskland och Italien möts på lördag. Det är nästan som en final eftersom de här två lagen har spelat den bästa fotbollen hittills.

Island spelar nästa gång mot Frankrike på söndag kväll.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)