Kauppi jagar sitt tionde VM-guld

Text: Text Petri Kiuttu , källor IL, FNB
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 20.05.2015

Minna Kauppi har haft en framgångsrik karriär. Hon har redan vunnit nio VM-guld. Nu försöker hon ta ett tionde.

I slutet av förra året tänkte Minna Kauppi att hennes karriär var över. Hon var besviken på resultaten i tävlingarna förra sommaren. Kauppi som var van att vinna, var besviken över att hon inte fick en enda medalj i VM-tävlingarna.

En gång började hon gråta när hon sprang över mållinjen. Hon hade kämpat men blev ändå bara tjugofjärde. Nu är det så länge sedan att hon igen kan le.

– Förra säsongen var inte idrott för mig, det var bara bekymmer. Jag var hela tiden sjuk och ingenting gick bra. Jag borde inte alls ha deltagit i de där tävlingarna, säger Kauppi.

Under VM-tävlingarna hade Kauppi inflammation i hälsenorna. Senorna höll ihop bara för att de var så hårt tejpade.

– Jag hade så svåra smärtor att det var svårt att träna. Efter tävlingarna mådde jag dåligt både fysiskt och psykiskt. Men under hösten tänkte jag ändå att jag inte ville avsluta min karriär efter en så svår besvikelse.

Det är klart för Kauppi vad hon ska göra när idrottskarriären är över. Hon ska bli språklärare. Hon är klar med sina studier vid Jyväskylä universitet.

Den 32-åriga Kauppi sällskapar med Simo ”Sipe” Santapukki som är trummis i gruppen Apulanta. Kauppi valdes till årets idrottare 2010.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)