Kimi är nu en lycklig man

Text: källor HS, FNB
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 06.05.2015

Formel 1-föraren Kimi Räikkönen tror att den här säsongen blir bättre än den förra.

I deltävlingen i Bahrain var han igen på prispallen. Senast fick han stå på prispallen  för ett och ett halvt år sedan. I Bahrain var Räikkönen andra.

– Jag är aldrig nöjd med en andra plats. Men jag är glad över den här utvecklingen. Vi har bättrat på farten sedan i fjol. Jag är säker på att vi vinner deltävlingar innan den här säsongen är slut.

Förra säsongen blev Räikkönen tolfte i förarnas VM-serie. Det var inte så bra för en före detta världsmästare. Då började många tvivla på att Räikkönen vill  fortsätta köra formel 1. Enligt den italienska motorsporttidningen La Gazzetta kommer Räikkönen ändå att fortsätta sin karriär till 2018.

Räikkönens liv har förändrats mycket de senaste åren. Den 35-åriga formel 1-stjärnan skilde sig från Jenni Dahlman i början av år 2013. Nu är Räikkönen sambo med Minna-Mari ”Minttu” Virtanen. Paret fick sitt första barn i januari i år. Pojken heter Robin.

Familjen bor i Schweiz. Räikkönen har också hus i Porkala i Kyrkslätt och på Svedjeholmen i Helsingfors.

– Robin är den finaste saken i världen. Men det är en så ny sak för mig att vara pappa att jag ännu inte riktigt har förstått det. Men det blir säkert många nya saker att glädja sig över när pojken blir lite större, säger Räikkönen i Helsingin Sanomat i mars.

Räikkönen drömmer ändå inte om att hans son ska bli racerförare.

– Jag hoppas bara att han är lycklig och gör det han själv vill. Det är viktigast.

Spaniens deltävling körs 10.5.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)