Kontio är ryttare i prinsessans stall

Text: Petri Kiuttu
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 07.11.2018

Ryttaren Anna-Julia Kontios liv låter som en saga. Kontio är med i banhoppningslaget som ägs av Jordaniens prinsessa.

Jordaniens prinsessa Haya såg när Anna-Julia Kontio tävlade i världscupen i våras. I somras föreslog prinsessan att Kontio skulle börja jobba i Jordaniens kungliga stall.

Nu kan den 27-åriga ryttaren som tävlar i banhoppning träna i lugn och ro för att bli en av de bästa i världen. Den unga ryttarens situation är väldigt bra.

– Jag kan träna i lugn och ro. Mitt mål är att tävla i Europamästerskapen och i de olympiska spelen, säger Kontio i en intervju för Yle sporten.

För två år sedan var hennes situation inte lika bra. Kontio skilde sig från sin man och blev av med sin plats i sitt tävlingsstall. Hon avslutade sin karriär som tävlingsryttare.

Men efter fem månader började hon rida på allvar igen. Hennes mål är nu att bli en av de hundra bästa ryttarna i världen.

Den jordanska prinsessans tävlingsstall ligger i den lilla engelska staden Newmarket. Prinsessans banhoppningslag heter Team Harmony. Laget tränas av Markus Fuchs som kommer från Sydney i Australien.

Kontio har sju hästar i prinsessans stall som hon kan träna och tävla med.

– I England är allting perfekt. Jag har två egna hästskötare. Där finns ridplan utomhus och manege för att rida inomhus. Där finns också fin terräng att rida i, säger Anna-Julia Kontio.

Källor Yle, HS

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)