Lejonen firade i parken

Text: Petri Kiuttu
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 28.05.2019

Finlands herrlandslag i ishockey, alltså Lejonen, kom hem till Finland på måndagen. Världsmästarlaget firade tillsammans med tiotals tusen människor i parken Kajsaniemi i Helsingfors.

Lejon-laget firade i Kajsaniemiparken i Helsingfors. Ungefär 50 000 människor hade kommit till platsen för att fira med ishockeylaget. Människor hurrade och viftade med finska flaggor.

Många ropade Mörkö, Mörkö. Mörkö är lagkaptenen Marko Anttilas smeknamn. Låten Löikö Mörkö sisään? (slog Mörkö in den?) hördes flera gånger under kvällen.

Flygvapnets jaktplan kom för att möta Finnairs passagerarplan som hade ishockeyspelarna ombord. Jaktplanen följde passagerarplanet till flygplatsen Helsingfors-Vanda.

50 000 människor

– Det var en otrolig syn. Alla de här människorna som var på plats och väntade på oss när vi kom med bussen, sade Marko Anttila.

Också republikens president Sauli Niinistö var på plats. Niinistö sade att hockeylejonen hade skapat finländsk idrottshistoria.

– Ni har gett oss finländare väldigt mycket. Jag vill tacka er både för min egen och för hela finska folkets vägnar, sade Niinistö.

Finland vann världsmästerskapet i ishockey för herrar i söndags i Bratislava i Slovakien.

Källa STT

Det var bra stämning i Kajsaniemiparken. Där var 50 000 festglada människor på måndag kväll.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)