Liverpool är bäst i högsta fotbollsligan

Text: Petri Kiuttu
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 13.02.2020

Fotbollsklubben Liverpool leder överlägset den högsta fotbollsligan i England, Premier League.

Den här säsongen har Liverpool regerat över Premier League ovanligt starkt. Liverpool leder ligan med hela 22 poäng mera än tvåan Manchester City.

Liverpool har spelat 17 matcher utan en enda förlust. Liverpool har vunnit 25 av sina 26 matcher. Klubben har inte förlorat en enda match, matchen man inte vann blev oavgjord.

Liverpool har till och med chans att spela en hel säsong helt utan förluster. Klubben spelar nu verkligt bra.

I staden Liverpool i norra England förbereder man sig redan för årets segerfest. Men Premier League har spelat klart först den 17 maj. Men Liverpools ledning är redan så stor att klubben nästan säkert är årets mästare.

Klubbens tränare Jürgen Klopp har ändå lugnat de ivrigaste fansen.

– Säsongen är ännu lång. Vi får se sedan när alla 38 matcher är spelade. Vi har inte ännu vunnit någonting, säger Klopp i Helsingin Sanomat.

30 år sedan senaste mästerskap

Det har hunnit gå 30 år sedan Liverpool vann mästerskapet senast. Liverpool vann Premier League 1990. Förra säsongen blev Liverpool andra.

Klubben Liverpools fans har undvikit att använda ordet mästerskap. Men i januari började fansen sjunga segersången på Liverpools matcher.

Liverpool har tidigare drabbats av dålig tur i Premier League. Förra säsongen ledde klubben länge men till sist var det Manchester City som for iväg med mästerskapet.

Källor HS, Yle

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)