Matti jagar OS-medalj

Text: LL-Bladet
Foto: Joe Kusumoto
Artikel publicerad: 25.02.2014

Matti Suur-Hamari är ett av de finländska medalj- hoppen i de paralympiska spelen i Sotji. Tävlingarna som också kallas Paralympics är OS för personer med handikapp.

Matti Suur-Hamari är 27 år gammal och kommer från Imatra. Han tävlar i grenen para-SBX, alltså snowboardcross.

Suur-Hamari har åkt snowboard sedan han var tonåring. Han började ändå träna mera resultatinriktat för ett par år sedan. Suur-Hamari fick ett handikapp för fem år sedan. Han körde motorcykel och krockade med en bil. Läkarna tvingades amputera hans ena ben.

– Jag vill visa att livet fortsätter också fast man drabbas av en svår olycka och blir handikappad som ung. Man kan nog ändå göra saker man vill, säger Suur-Hamari.

Suur-Hamaris bästa placering i världscupen är hittills en andra plats. Han blev andra i en tävling i La Molina i Spanien i februari.

– Det känns nu bra när jag åker utför. Jag har hittat en avslappnad stil och låter det bara gå. Det är en bra sak med tanke på de paralympiska spelen, sade Suur-Hamari före säsongens största tävling.

13 idrottare är med i Finlands paralympiska lag. Idrottarna tävlar i fem olika grenar.

Det ingår sex olika grenar i paralympics: längdskidåkning, skidskytte, alpin skidåkning, kälkhockey, rullstolscurling och snowboard. 700 idrottare från 45 olika länder deltar.

De paralympiska vinterspelen arrangeras i Sotji i Ryssland 7-16.3.2014

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)