Mercedes favorit i formel 1

Text: Markku Juusola, källor FNB, MTV3, Vedonlyönti.com
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 11.03.2015

På veckoslutet kör bilsportserien formel 1 igång igen. Den första deltävlingen körs i Melbourne i Australien på söndag.

Det är Mercedes-förarna Lewis Hamilton och Nico Rosberg som är förhandsfavoriter igen. Det var just Mercedes-bilarna som var snabbast i de sista testloppen. Hamilton vann världsmästerskapet förra säsongen.

Och hur är det med finländarna? Två av förarna är finländare och en är till hälften finländare. Alla tre har möjlighet att klara sig bra. Kimi Räikkönen kör en italiensk Ferrari. Bilen är bättre i år än den var förra säsongen. Ferrari är nu Mercedes-stallets hårdaste konkurrent. Räikkönen blev nyligen pappa. Påverkar det hans fart på tävlingsbanorna?

Valtteri Bottas kör för stallet Williams. Förra säsongen visade Bottas att han hör till de bästa förarna. Bottas kan mycket väl överraska och vinna någon deltävling.

Nico Rosberg som kör för Mercedes blev sammanlagt tvåa i serien förra säsongen. Nu har Rosbergs bil varit den allra snabbaste i testerna. Formel 1-stallen testade sina bilar på banan i Barcelona före säsongstarten.

Rosberg har både tyskt och finländskt medborgarskap, men han representerar Tyskland i tävlingarna. Nico Rosbergs pappa är finländaren Keke Rosberg som också var racerförare. Keke vann världsmästerskapet i formel 1 år 1982.

Spanjoren Fernando Alonso tävlar inte i den första deltävlingen. Alonso körde ut under ett testlopp i Barcelona i februari. Han fick hjärnskakning i olyckan. Alonso var världsmästare åren 2005 och 2006. Alonso kör för stallet McLaren.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)