Mikko Koivu är en bra ledare

Text: Petri Kiuttu
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 15.01.2020

Mikko Koivu har spelat över tusen matcher i NHL. Koivu är lagkapten i sin ishockeyklubb Minnesota Wild.

I mars fyller Mikko Koivu 37 år. Han är en erfaren professionell ishockeyspelare. Han spelar som centerforward.

Koivu har spelat i Finlands landslag många gånger och han har haft framgång i flera stora turneringar. Koivu har vunnit VM-guld, OS-silver och en silvermedalj i World Cup.

Vad är det som gör Mikko Koivu till en så bra spelare? Många anser att Koivu är en bra ledare som kan leda sitt lag till framgång. Spelarna i andra lag respekterar Koivu som nu är en ganska gammal spelare.

– Mikko är en strålande lagspelare. Han är trogen det egna laget. Han är en jättebra typ med bra självförtroende. Han har varit kapten i det egna klubblaget i tio år. Det säger något om hur mycket han respekteras. Så berömmer Timo Jutila Koivu i Helsingin Sanomat.

Tusen seriematcher Mikko Koivu har redan spelat 15 säsonger i NHL. Den nordamerikanska ishockeyligan NHL är världens tuffaste ishockeyliga. NHL spelar i USA och i Kanada.

Koivu har spelat över tusen seriematcher i NHL. Bara sex andra finländare har spelat lika mycket i NHL. Teemu Selänne är den finländare som har spelat allra mest i NHL.

Koivu har varit lagkapten i Minnesota Wild i över tio år. Han valdes till kapten hösten 2009. Koivus karriär i NHL började 2005. Då var Koivu 22 år gammal.

Källa HS

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)