Norden överraskade i fotboll

Text: Markku Juusola
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 22.11.2017

Hela tre nordiska länder är med i slutturneringen i fotbolls-VM. Men Finland är inte med.

Nästa sommar spelas VM i fotboll för herrar i Ryssland. Förra veckan blev det klart vilka länder som får spela i slutturneringen.

Många överraskningar Det blev många stora överraskningar i kvalmatcherna. Den största överraskningen var att Sverige vann Italien och tog sig till VM. Italienarna är mycket besvikna. Det italienska lagets tränare Piero Ventura fick förstås sparken.

Svenskarna firade, liksom danskarna och islänningarna. Hela tre nordiska länder är alltså med i fotbolls-VM.

Danmarks hjälte var anfallsspelaren Christian Eriksen. Han gjorde tre mål i matchen mot Irland. Eriksen kan vara nästa stora nordiska superstjärna.

Den största nordiska stjärnan är svensken Zlatan Ibrahimovic. Han slutade redan i landslaget, men kanske han kommer tillbaka nu när Sverige tog sig till VM.

Holland och Chile föll ur

En annan stor överraskning var att Holland inte lyckades ta sig till VM. Holland var länge ett av de bästa europeiska fotbollsländerna. Men Holland var inte heller med i EM 2016.

I Sydamerika var den största överraskningen att Chile inte lyckades ta sig till VM. Chile spelade bra i VM 2014. Chile vann också sydamerikanska mästerskapet både 2015 och 2016.

Källa FNB

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)