Nu samlas F1-förarna i Monaco

Text: Petri Kuttu
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 23.05.2018

Nästa deltävling i formel 1 körs på gatubanan i Monaco. Monacos GP-tävling är den kändaste i hela F1-serien. Monacos GP är den sjätte deltävlingen i årets F1-serie. Tävlingen körs på gatorna i Monaco den 27 maj.

De finländska förarna Valtteri Bottas och Kimi Räikkönen har goda chanser att klara sig bra. I den förra deltävlingen i Barcelona blev Bottas andra.

De första deltävlingarna var en besvikelse för Bottas. Nu verkar det ändå gå bättre. Bottas kan till och med kämpa om segern i deltävlingarna.

Kimi Räikkönen kör fortfarande säkert och bra, men det är inte många som tror att han kan vinna världsmästerskapet. Den 38-åriga Räikkönen är den äldsta föraren i F1-serien.

Brittiska Lewis Hamilton har vunnit världsmästerskapet i F1 redan fyra gånger. Hamilton och Bottas kör bägge för stallet Mercedes.

Hamilton har vunnit de två senaste deltävlingarna. Han leder serien överlägset. Bottas har blivit andra tre gånger i år, men han har inte ännu lyckats vinna.

Lewis Hamilton leder VM-serien med 95 poäng. Sebastian Vettel är andra med 78 poäng. Valtteri Bottas är tredje med 58 poäng. Kimi Räikkönen är på fjärde plats i serien med 48 poäng.

Senast i november blir det klart vem som är årets världsmästare i F1. Den sista deltävlingen körs i Abu Dhabi den 25 november.

Källa HS

1 svar på ”Nu samlas F1-förarna i Monaco”

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)