Nu väntar vinter-OS

Text: källor Yle, HS
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 28.01.2014

Kerttu Niskanen är etta bland längdskidåkarna. Den 25-åriga Niskanen jagar medalj i OS.

I början av det här året vann Niskanen sin första deltävling i Tour de Ski. Hon vann masstarten på 10 kilometer med klassisk stil i Lenzerheiden.

– Det var en underbar känsla att komma först över mållinjen, sade en glad Niskanen efter tävlingen.

Niskanens favoritsträcka är just 10 kilometer med klassisk stil. Den tävlingen ska hon delta i också i de olympiska spelen. Enligt Niskanen gäller det att hålla ordning på tankarna om man vill ha framgång i stora internationella tävlingar.

– Man måste samla tankarna på nytt inför varje tävling. Om man vill ha framgång i alla vinterns tävlingar krävs det mycket bra koncentrationsförmåga och självförtroende. Men jag är beredd att kämpa.

– Det är tungt att resa från den ena tävlingsorten till den andra. Ofta är avstånden långa, säger Niskanen i en intervju för Yle Sporten. Virpi tror på Kerttu

Den före detta skiddrottningen Virpi Sarasvuo (tidigare Kuitunen) tror på Niskanens förmåga. Sarasvuo skriver i tidningen Helsingin Sanomat att Kerttu Niskanen nu är i rätt ålder och färdig för att bli en verkligt stor skidåkare.

– Det kändes vemodigt när jag kramade Kerttu Niskanen 2010. Hon var också ledsen över att vi inte mera skulle tävla tillsammans.  Kerttu är en gåva till skidåkningen. Hon är unik och hon är nu färdig, säger Virpi.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)