Pukki är i fin målform

Text: Petri Kiuttu
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 21.04.2021

Fotbollsspelaren Teemu Pukki är i verkligt bra målform. Pukki har gjort mål både i landslaget och i klubblaget Norwich.

Teemu Pukki är en av fotbollslandslagets viktigaste spelare. Pukki fyllde 31 år i slutet av mars. Den här våren har varit bra för Pukki. Han har gjort många mål.

Finlands herrlandslag i fotboll kallas Huuhkajat på finska, alltså Berguvarna. Nu är Pukki den nästbästa målgöraren av berguvarna genom alla tider. Den allra bästa målgöraren är Jari Litmanen. Han har gjort 32 mål. Men Pukki har redan gjort 30 mål, så om har gör två till är han lika bra som Litmanen.

Norwich tar sig upp till Premier League

Teemu Pukki spelar som proffs i England. Han spelar i klubben Norwich. Norwich spelar nu i den näst högsta serien i England, Championship.

Pukki har gjort 25 mål för Norwich den här säsongen. Norwich leder nu sin serie. Förra veckoslutet blev det klart att Norwich stiger till den högsta serien, Premier League nästa säsong. För ett par veckor sedan gjorde Pukki hattrick, alltså tre mål i samma match. Norwich vann då över motståndarlaget Huddersfield med siffrorna 7-0.

– Naturligtvis vill jag göra många mål. Att bli den allra bästa målgöraren är ändå inte något måste för mig, sade Teemu Pukki efter matchen.

EM-turneringen i fotboll börjar i juni. Pukki spelar förstås i Finlands lag. Finland spelar sin första match den 12 juni. Då möter Finland Danmark. Matchen spelas i Köpenhamn. Den 16:e juni spelar Finland mot Ryssland och den 21:a juni mot Belgien.

Källor STT, HS

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)