Pukki var fjolårets bästa idrottare

Text: Markku Juusola
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 20.01.2020

Fotbollsspelaren Teemu Pukki valdes till årets bästa idrottare i Finland.

Flera fotbollsspelare klarade sig bra i omröstningen om fjolårets bästa idrottare. Herrarnas fotbollslandslag valdes till årets bästa lag. Landslagets tränare Markku Kanerva valdes till bästa tränare.

Årets bästa spelare fick pris på den festliga Idrottsgalan förra veckan. Det är sportjournalisterna som väljer de bästa idrottarna varje år.

Teemu Pukki valdes till årets idrottare för två olika saker han hade uppnått. Först steg Pukkis klubblag Norwich upp till den högsta fotbollsserien i England. Pukki var den som gjorde flest mål i mästerskapsserien.

Den andra orsaken var att Pukki var den bästa spelaren i Finlands fotbollslandslag. Pukki gjorde 10 mål i EM-kvalmatcherna. Med hjälp av Pukkis alla mål lyckades Finland för första gången ta sig till EM-slutspel. Finland får alltså spela i själva EM-turneringen.

Fotbollslandslagets målvakt Lukas Hradecky fick näst mest röster i sportjournalisternas omröstning om vem som är årets idrottare.

Kevin Lankinen är en god förebild

Ishockeyspelaren Kaapo Kakko fick priset för årets bästa unga idrottare. Han spelade i Lejonlaget, alltså landslaget som vann världsmästerskapet i ishockey.

Lejonmålvakten Kevin Lankinen fick priset för årets förebild. Lankinen är en ivrig läsare. Han uppmuntrar andra unga att börja läsa.

Den största idrottshändelsen ansågs vara fotbollsmatchen mellan Finland och Liechtenstein. Finlands landslag vann matchen. Det betydde samtidigt att Finland då var klart för EM-slutspel.

Källa STT

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)