Serena Williams förtjänar mest

Text: Petri Kiuttu
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 12.09.2018

Tennisspelaren Serena Williams förtjänar mest av alla kvinnliga idrottare. Hon är en stjärna som har förtjänat över 70 miljoner euro under sin karriär.

Kvinnliga idrottare förtjänar mycket sämre än manliga idrottare. I somras gjorde den amerikanska ekonomitidningen Forbes en lista över de hundra idrottare som förtjänar mest. På den listan fanns inte en enda kvinna.

Bland kvinnorna är det Serena Williams som förtjänar mest i hela världen. Den amerikanska tennisspelaren förtjänade 15 miljoner euro i fjol. Det är en stor summa eftersom hon delvis var på mammaledighet.

På andra plats bland kvinnorna kom tyska Angelique Kerber. Också hon är tennisspelare. Hon förtjänade i fjol drygt 10 miljoner euro.

På tredje plats kom amerikanska Danica Patrick. Hon tävlar i bilsport. Hon förtjänade 10 miljoner euro i fjol.

Bland de finländska kvinnliga idrottarna förtjänade skidskytten Kaisa Mäkäräinen mest. Enligt skatteuppgifterna förtjänade hon i fjol 160 000 euro. Männen förtjänar mycket

Bland de manliga idrottarna hade boxaren Floyd Mayweather de största inkomsterna. I fjol fick han ihop 240 miljoner euro. De följande på listan var fotbollsspelarna Lionel Messi och Cristiano Ronaldo.

Formel 1-föraren Kimi Räikkönen är den finländska idrottare som förtjänar mest. Räikkönen ryms ändå inte längre med på listan över de 100 som förtjänar allra mest.

Källa HS

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)