Skid-VM i Tyskland närmar sig

Text: Petri Kiuttu
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 10.02.2021

Världsmästerskapen i nordiska skidgrenar ordnas i månadsskiftet februari-mars.

Tävlingarna kan dock fortfarande inhiberas om coronavirus-situationen stoppar tävlingarna. Det är också möjligt att tävlingarna skjuts upp till ett senare datum.

Finlands bästa skidåkare som deltar är Iivo Niskanen och Krista Pärmäkoski. Pärmäkoski var sjuk under hela början av säsongen och deltog inte i tävlingar.

Niskanen återvände till tävlingsbanorna i världscupen i Lahtis. Innan dess hade han en och en halv månad paus från tävlingarna. Både Niskanen och Pärmäkoski är lugna inför de kommande tävlingarna.

– Naturligtvis är jag nervös för om jag ska kunna nå toppformen. Det var en svår start på säsongen för mig.

Krista Pärmäkoski har tagit silver och brons i OS och VM. Men guldmedaljen saknas ännu. Iivo Niskanen säger att han vill lyckas i VM i de individuella loppen och i stafetten. Många väntar sig att Niskanen ska lyckas. Niskanen är både olympisk mästare och världsmästare.

– Mitt eget mål är att förbättra min egen prestation. Jag vet att jag förväntas ha framgång och få medalj. Jag är nog spänd och känner stor press. Som tur är vet jag hur jag ska kontrollera pressen då det gäller, alltså när det är tävling, säger Niskanen i Helsingin Sanomat.

VM i nordiska skidgrenar ska hållas i Oberstdorf i Tyskland 23.2–7.3.n

Källor MTV3, HS, Yle

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)