Tappara firar mästerskapet

Text: Petri Kiuttu, källor STT, Yle, HS
Artikel publicerad: 28.04.2023

Tappara är finsk mästare i ishockey. Tammerfors-laget Tappara slog Pelicans från Lahtis senaste torsdag.

Tappara slog Pelicans senaste torsdag med 5–4. Det var Tapparas fjärde vinst i finalserien. Tappara vann därmed guld i FM-ligan i ishockey. Pelicans från Lahtis fick en vinst i finalserien.

Ilves från Tammerfors fick en bronsmedalj i FM-ligan.

Tappara har klarat sig väldigt bra redan i 10 år. Tappara har under de senaste 10 åren spelat åtta gånger i finalen. Tappara har vunnit finska mästerskapet fyra gånger på 10 år. Tappara vann guld också förra året. Dessutom vann Tappara senaste vinter Champions Hockey League, en europeisk tävling för ishockeyklubblag.

Totalt har Tappara vunnit finska mästerskapet 19 gånger.

Tammerforsborna firade lugnt Tapparas mästerskap. Ungefär tusen anhängare samlades i centrala Tammerfors sent på torsdagskvällen. Tapparas guldfest ordnas på lördagen vid Tammerförs ishall.