Teemu Pukki har fyllt 30 år

Text: Petri Kiuttu
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 22.04.2020

Den finska fotbollsstjärnan Teemu Pukki är nu 30 år. Pukki är det finska herr-landslagets största stjärna.Han har spelat för många fotbollsklubbar. Nu spelar han för Norwich i England.

Teemu Pukki har lyckats enormt bra på fotbollsplanen under de senaste två åren. Pukki är den viktigaste spelaren i Finlands herrlandslag i fotboll. Laget kallas för Huuhkajat vilket betyder berguvarna.

Hans klubb, Norwich, steg under förra säsongen till Premier League. Norwich ligger dock längst ned i ligan. Laget trillar ut ur ligan till en lägre division. Pukki valdes till årets idrottare i Finland 2019. Men det har inte alltid varit så lätt för Pukki.

Pukki är född i Kotka. År 2008 blev han en favorit bland alla som gillar fotboll. Det var det året Pukki flyttade från KooTeePee i Kotka till Sevilla i Spanien. Han var bara 18 år gammal då.

Pukki hade svårt att trivas i Spanien. År 2010 återvände han till Finland. Han började spela för HJK i Helsingfors. Samma år vann HJK finska mästerskapet i fotboll. År 2011 spelade HJK mot den tyska fotbollsklubben Schalke i Uefa Europa League. HJK vann matchen som spelades i Helsingfors. Pukki gjorde två mål i matchen. Nu märkte också tyskarna att Pukki är en skicklig anfallare. Pukki flyttade till Schalke i Tyskland år 2013.

Efter Tyskland fortsatte Pukki till Celtic i Skottland. Efter spelåren i Skottland fortsatte Pukki till Bröndby i Danmark. År 2018 började han spela för Norwich i England.

Källa HS

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)