Två guld för finländska damer i vinter-OS för unga

Text: Maria Österlund, källor Yle, Skidförbundet
Foto: Lehtikuva / Roni Lukkarinen
Artikel publicerad: 31.01.2024

Finland har vunnit två guld och tre brons i vinter-OS för unga.

Olympiska vinterspel för unga i åldern 15-18 år pågår just nu i Gangwon i Sydkorea. Finland har hittills fått fem medaljer: två guld och tre brons.

Längdskidåkaren Nelli-Lotta Karppelin har tagit hem två medaljer i ungdoms-OS. Hon började med en bronsmedalj på måndagen. Den fick hon i sprint med fri stil.

På tisdagen var det dags för guld. Nelli-Lotta Karppelin vann tävlingen i längdskidåkning 7,5 kilometer med klassisk stil.

Karppelin berättade att det kändes tungt att skida på tisdagen. Hon trodde inte hon skulle vinna.

– Det var en ganska tuff tävling. Jag kände mig lite trött efter måndagens tävling. Jag var överraskad över att jag vann. Men jag är verkligen glad över segern, säger Karppelin i Skidförbundets pressmeddelande.

Minja Korhonen tog Finlands första guld på måndagen. Hon vann i nordisk kombination. Korhonen var bäst av alla i hoppbacken. I skidspåret var hon näst snabbast och vann sammanlagt.

Finland har också fått brons i alpin skidåkning. Ett brons kom i partävlingen i mixed. Och Jaakko Koskinen har tagit brons i slopestyle i skidgrenen freestyle.

Ungdoms-OS är en stor idrottstävling för ungdomar i åldern 15-18 år. Tävlingarna ordnas vart fjärde år. I år är det Sydkorea som arrangerar ungdoms-OS där 1 900 unga idrottare från hela världen deltar. Tävlingarna avslutas på torsdag den 1 februari.

minja korhonen
Minja Korhonen har vunnit guld i nordisk kombination i vinter-OS för unga.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)