Unga löften är ligans stjärnor

Text: Petri Kiuttu, källa IL
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 23.09.2015

Mästarfavoriten i FM-ligan kommer igen från Uleåborg och heter Kärpät. Den starkaste utmanaren är HIFK.

FM-ligan i ishockey har kört igång igen. Just nu är SaiPa, HIFK, Kärpät och Lukko i topp i serietabellen. Många tror att just de här lagen kommer att tävla om medaljerna i vår.

Enligt tidningen Iltalehti är det Kärpät från Uleåborg som tar hem mästerskapet också den här säsongen. Tränaren Lauri Marjamäki har fått ihop ett lag med hela seriens bästa spelarmaterial. Kärpät har tagit hem mästerskapet två år i följd. Efter den här säsongen flyttar Marjamäki till landslaget och börjar träna Lejonen.

Kärpäts anfallare på högerkanten är Jesse Puljujärvi som är bara 17 år gammal. Man tror att han är en av de unga stjärnspelarna i årets liga. Den andra unga toppkillen är Patrik Laine i Tappara.

– Det är ovanligt att Finland på en gång får två så här skickliga nya spelare. Både Puljujärvi och Laine är stora anfallsspelare. Bägge kommer att få en viktig roll i sina lag den här säsongen, säger Göran Stubb i Iltalehti. Han är chef för NHL:s Europa-kontor.

Till Kärpäts hårdaste utmanare hör HIFK, Tappara, TPS, Lukko och SaiPa. I år spelar också ett helt nytt lag i ligan, nämligen KooKoo från Kouvola.

15 lag, fem grupper Sammanlagt 15 lag spelar i ligan. Varje lag spelar 60 matcher i grundserien. Lagen är indelade i fem grupper. I varje grupp finns tre lag. Varje lag i gruppen möter de andra gruppernas lag sex gånger under grundserien.

Grundserien tar slut 10.3.2016. Efter det spelas play off. Ishockeymästaren är klar senast den 29 april.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)