Världens bästa tävlar i banhoppning i Helsingfors

Text: Petri Kiuttu
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 23.10.2019

I slutet av oktober ordnas en stor tävling i ridsport. Den här gången är tävlingen på mycket hög nivå.

Nästan alla världens bästa hoppryttare kommer till Helsingfors för att delta i Horse Show. Den här tävlingen i hinderritt ordnades för första gången redan 1985.

Helsingfors Horse Show är ett evenemang som varar i fem dagar. En av tävlingarna är en deltävling i världscupen, en Grand Prix.

Arrangörerna väntar sammanlagt 50 000 besökare till tävlingarna. Hästevenemanget hålls i Helsingfors ishall för sjätte gången.

Michael Jung och Steve Guerdat deltar

På listan över ryttare som deltar finns bland andra Michael Jung och Steve Guerdat. Jung är en tysk ryttare som har haft stora framgångar. Han har vunnit tre OS-guld i fälttävlan och två världs- mästerskap.

– Hinderritt är en fin gren. Jag har ännu mycket att lära mig. Jag har inte tidigare tävlat i Helsingfors, säger Jung i sitt pressmeddelande.

Steve Guerdat från Schweiz ligger högst på rankinglistan. I Helsingfors rider dessutom hans landsman Martin Fuchs. Fuchs ligger andra på rankinglistan över de bästa i världen och han är också färsk Europamästare.

Steve Guerdat har nära kontakter till finländska ryttare. Heidi Mulari är stallchef i hans stall. Guerdat fungerade tidigare som Jenni Dahlmans tränare.

Helsingfors Horse Show pågår till 27.10.

Källor HS, Yle

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)