Världsmästare i kickboxning

Text: Petri Kiuttu, källor Keski-Uusimaa, FNB, HS
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 02.03.2016

Hanne Lauslehto är regerande världsmästare i kickboxning. Det är en idrottsgren som kräver både teknik och styrka.

Lauslehto har vunnit EM-guld i kickboxning redan tidigare, år 2014. Lauslehto började som vanlig boxare. Också i boxning har hon haft framgång i stora mästerskap. Lauslehto fick VM-brons i  boxning 2010.

I en intervju i tidningen Helsingin Sanomat berättar Lauslehto att det var kickboxningen som räddade hennes liv. Det fanns många gäng på gatorna i Träskända på 1990-talet. Lauslehto hängde med i flickgängen.

Hon hade nytta av idrotten också i skolarbetet. Lauslehto hade koncentrationssvårigheter. Hon klarade av högstadiet med hjälp av anpassad undervisning. Men i slutet av högstadiet hade Lauslehtos fyror och femmor på betyget ändrats till åttor.

Gymmet är ett andra hem

Den 33-åriga Lauslehto tänker fortsätta sin idrottskarriär i minst två år till. Just nu förbereder hon sig för EM-tävlingarna. Om två år är det igen VM. Lauslehto är inte professionell, hon är amatör. Det betyder att hon inte blir rik fast hon vinner stora tävlingar.

Lauslehto medger att det ibland känns tungt med all träning. Hon har funderat på att sluta.

– Men jag har ändå alltid kommit tillbaka till träningen. Jag älskar den här idrottsgrenen. Gymmet är mitt andra hem.

Lauslehto är utbildad idrotts- massör. Hon bor i Träskända med sin man Tatu Lauslehto som tävlar i motorcykelsporten roadracing.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)