Vem är årets idrottare 2017?

Text: Markku Juusola
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 20.12.2017

Årets bästa idrottare 2017 väljs i januari. Den här gången finns det ingen klar favorit.

Sportjournalisternas förening väljer varje år årets idrottare. Sportjournalisterna började rösta om saken i fredags.

Finländare gillar längdskidåkning. Därför är skidåkaren Iivo Niskanen en favorit. Han vann världsmästerskapet på 15 kilometer.

En annan favorit är Leo-Pekka Tähti som tävlar i rullstolssprint. Han är världsmästare på 100 meter. Tähti tog dessutom silver på 200 meter.

Andra framgångsrika idrottare under år 2017 är boxarna Eva Wahlström och Edis Tatli. Snowboardåkaren Enni Rukajärvi vann VM-silver. Simmaren Jenna Laukkanen tog två silver i EM på kort bana. Basketspelaren Lauri Markkanen spelade fint i basket-EM.

Torsdagen den 18 januari får vi veta vem som har valts till årets idrottare. Då får vi också veta vilket som är årets lag, vem som är årets tränare och vem som är årets unga idrottare.

Idrottsgalan sänds på Yle TV2. På idrottsgalans webbsida kan vem som helst rösta på årets mest gripande stund inom idrotten. Det handlar alltså om den idrottshändelse under året som man minns bäst.

Var det när Iivo Niskanen vann VM-guld? Eller var det när basketlandslaget spelade i EM? Eller kanske någon av tennis- spelaren Henri Kontinens matcher?

Info på finska: urheilugaala.fi/

Källa Sportjournalisternas förbund

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)