Westerlunds sista ischockey-VM

Text: Petri Kiuttu, källa FNB
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 06.05.2014

Ishockeylandslagets tränare Erkka Westerlund leder sina lejon till ännu en stor turnering.

I Westerlunds lejontrupp finns  bland andra målvakten Pekka Rinne som spelar i NHL-klubben Nashville Predators och backen Ville Lajunen som spelar i svenska ligaklubben Färjestad. I truppen  ingår också två färska finska mästare: Kärpäts backen Atte Ohtama och anfallaren Juhamatti Aaltonen. Också Jokerits back Jere Karalahti spelar nu i Leijonlaget. VM-turneringen i Vitryssland är en slags sista strid för Westerlund. Det här är den sista stora turneringen där Westerlund fungerar som chefstränare för landslaget. I höst börjar Westerlund träna Jokerit som då spelar i den ryska KHL-ligan. Finlands hockeylandslags nya chefstränare blir Kari Jalonen.

Motstridiga känslor Det har diskuterats mycket om att ishockey-VM arrangeras i Vitryssland. Landet är inte demokratiskt utan det leds av president Aleksandr Lukasjenko som är ett slags diktator.

Finlands utrikesminister Erkki Tuomioja har sagt att Vitryssland inte borde ha fått arrangera tävlingarna. Orsaken är den dåliga  människorättssituationen. Enligt Kalervo Kummola som är vice ordförande i det internationella ishockeyförbundet kommer tävlingarna att hållas trots protesterna.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)