God mat tillhör alla

Text: Jenni Stolt
Foto: Hanna Gullichsen
Artikel publicerad: 20.10.2020

Hanna Gullichsen är en av Finlands mest kända mat-influencer. En influencer vill påverka sin omgivning genom bland annat bilder och texter i sociala medier. Gullichsen talar varmt för god mat i sitt jobb.

Hanna Gullichsen delar med sig av sina recept och sitt vardagsliv på den populära bloggen Hanna G och på sitt Instagramkonto. Dessutom skriver hon kokböcker. Den senaste kom ut i september. Gullichsen vill sprida glädjen i matlagning och måltider till varje kök.

Hur blev du intresserad av matlagning?

– Mitt intresse för matlagning väcktes som barn när jag såg min mormor laga mat. Jag tycker att mat alltid ska smaka gott. Jag tycker också om att äta tillsammans med andra.

Hur ser din arbetsdag ut?

– Mina arbetsdagar är alltid olika. Jag lagar ofta mat och tar bilder för olika sociala medier. Jag skapar recept och föreläser. Dessutom tar mitt företags bokföring och annat pappersarbete tid.

– För tillfället skriver jag en ny bok. Jag funderar på hur jag kan berätta om boken och träffa mina läsare.

– Jag är också medlem i styrelsen för en finsk restaurangkedja. På det sättet kan jag också påverka den finländska matkulturen. Jag önskar att folk skulle äta godare mat varje dag.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Många har fått tips om hur man lagar mat hemma på ett nytt sätt. Den bästa feedbacken är när någon har blivit ivrig att laga mat. Det betyder mycket för mig.

Vad är utmanande i ditt jobb?

– Jag jobbar mycket på dator och mobiltelefonen. Ibland gör det mig trött att vara tillgänglig hela tiden. Man måste vara beslutsam och kunna skilja mellan arbete och fritid. Det är svårt.

Vad mer drömmer du om?

– Jag drömmer om ett eget hus med en vacker trädgård. Jag skulle också vilja ha ett värdshus där gästerna kan övernatta och njuta av god mat.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)