Jenni Kokander jobbar mot bostadslöshet

Text: Petri Kiuttu
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 16.12.2022

Skådespelaren Jenni Kokander är de bostadslösas förening Vva:s första fadder. Föreningen vill få synlighet för sin viktiga verksamhet genom en känd person.

Jenni Kokander var med i tv-programmet Putous. Hon har också haft roller på teatern, bland annat i Åbo. Vi talar med henne om hur hon upplever sitt uppdrag att stöda de bostadslösas förening.

– När jag har varit fadder för föreningen har jag förstått många saker. Jag har till exempel insett hur stort problem bostadslösheten är. Det är sorgligt att en stor del av människorna inte inser hur svårt de bostadslösa har det.

– Jag har också blivit bekant med många bostadslösa människor. Var och en har sin egen berättelse. När en människa man känner måste sova på en parkbänk så tvingas man fundera på vad som är rättvist.

– Frivilligt arbete är en viktig sak inom de bostadslösas förening Vva. Jag bjuder in alla att jobba för den här viktiga saken.

– Det är viktigt att vi möter varandra som jämlika människor. Man behöver inte vara rädd för de bostadslösa. Jag har blivit god vän med många på dagcentret Vepa. Jag har också ändrat mitt sätt att tänka efter att jag har hört de här människornas livshistoria.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)