Mångsidiga Christoffer

Text: Maria Österlund
Foto: Maria Österlund
Artikel publicerad: 28.02.2019

Christoffer är en mångsidig skådespelare som nu är aktuell både på teater och på tv.

Hur blev du skådespelare?

– Jag har alltid velat stå på scenen. Det är min passion. Jag tycker om att underhålla.

Vad sysslar du med just nu?

– Jag har ett eget bolag och jag gör många saker. Jag vill gärna vara mångsidig. Förutom skådespelarjobb jobbar jag också som imitatör, komiker och konferencier.

– Nu i vår är jag igen med i det finska tv-programmet Putous. Jag ska också vara konferencier för musiktävlingen UMK19. Och så fortsätter jag att spela i musikalen Kinky Boots på Helsingfors finska stadsteater.

– I höst ska jag jobba med DUV- teatern. Det är en teater i Helsingfors där en del av skådespelarna har en funktionsnedsättning. Jag har jobbat med DUVteatern tidigare, så det ska bli jätteroligt.

Hur mycket jobbar du?

– Jag jobbar mycket. Ofta är mina dagar 13 timmar långa och jag gör många sådana dagar. Det är ibland långt mellan de lediga dagarna. Nu har jag en manager som säger till när det är dags att ta en paus. Det är bra.

Berätta om Kinky Boots!

– Det här är den första musikalen jag är med i. Publiken har gillat föreställningen och man har fått sätta in många extra föreställningar. Det är naturligtvis väldigt roligt.

Du är finlandssvensk men jobbar mycket på finska. Är det svårt?

– Mina båda föräldrar är svenskspråkiga men jag har haft finska kompisar redan som liten. Visst har jag tvingats kämpa med den finska grammatiken men det är inte svårt för mig att prata finska.

Är det någon skillnad att jobba på finska och svenska?

– Det är en rikedom att kunna jobba på båda språken. Det finns saker som inte går att översätta, som fungerar bara på ett språk. Men jag tycker annars att svenskspråkiga och finskspråkiga finländare är ganska lika. Vi skrattar nog åt ungefär samma saker.

Du har gjort mycket imitationer av kända personer. Har du någon favorit?

– President Tarja Halonen har jag gjort i många år redan. Hon är en av favoriterna. Jag har träffat Tarja ett par gånger och hon godkänner min imitation. Jag tycker också om att imitera drottning Silvia och Jörn Donner.

Hur känd är du? Får du vara ifred på stan?

– Jag får nog vara i fred. Men efter första avsnittet av Putous märkte jag hur snabbt man kan bli känd via tv. Jag var i butiken och handlade mat när en liten flicka tittade på mig. Sen sa hon: Akta dig, där är en polis! Hon hade känt igen mig som den kriminella mormorn Barbi jag spelade i Putous. Det var roligt. Jag har också fått skriva autograf på ett köpkvitto i matbutiken.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)