Pepparkaks-kladdkaka

Text: Finlands Svenska Marthaförbund
Foto: Finlands Svenska Marthaförbund
Artikel publicerad: 26.12.2021

Pepparkaks-kladdkakan smakar gott under julhelgerna. Kakan passar till exempel som efterrätt eller till kaffet.

Gör så här:
• Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
• Rör ihop ägg och socker i en skål, men vispa inte.
• Blanda ihop mjölet, kakaopulvret och alla kryddorna och rör ner det i äggsmeten.
• Rör till sist ner det smälta smöret i smeten.
• Smörj och häll ströbröd i en rund form med löstagbar kant.
• Bred ut smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Kakan ska vara lite lös i mitten.
• Ta kakan ur ugnen. Låt den svalna och ställ den en stund i kylskåp före servering.
• Servera kakan med en klick vispad grädde eller vaniljglass och bär. Du kan till exempel servera med frusna lingon.

Du behöver:
150 gram smör
3 ägg
3 deciliter socker
1 tesked vaniljsocker
5 matskedar kakaopulver
2 deciliter vetemjöl
2 teskedar kanel
½ tesked pomeransskal
½ tesked ingefära
½ tesked kardemumma
½ tesked kryddnejlika

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning