I mitten av mars ordnade Arbis i Helsingfors en mat- och kulturdag. Där presenterade studerande med utländsk bakgrund sina favoritmaträtter. Dessa studerande deltar i en frivillig integrationsutbildning på Arbis.
Michele kommer från Italien
− Jag har studerat i en hotell- och restaurangskola och nu jobbar jag i Helsingfors på en restaurang. Jag kommer från Sicilien. Min flickvän är från Finland. Vi bodde i Italien en tid men kom tillsammans till Finland i mars 2021.
− Parmigiana di melanzane är en italiensk maträtt med stekt äggplanta, tomat och ost. Jag har använt ost med röksmak. Melanzane är mycket populärt i Italien.
Brenda är från Mexiko
− Jag flyttade för snart 3 år sedan till Finland från Mexiko. Min man är finländare och därför kom jag hit. Genom min man har jag fått vänner här.
− Majskakor äts ofta som efterrätt i Mexiko. Kakorna passar också bra till kaffe. Receptet är min mammas.
Ali kommer från Turkiet
− Min hustru jobbar som forskare vid Helsingfors Universitet. Jag jobbar som journalist. Finland är ett jättebra land när man har små barn som vi har.
− Mountain salad är en populär turkisk sallad som äts både morgon, dag och kväll. Den är uppfriskande och populär.