Så påskgräs man kan äta!

Text: Markku Juusola
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 14.03.2019

Man kan odla påskgräs också av havre-, vete- eller ärtfrön.

Påskgräs hör till mångas påsktraditioner. Man odlar påskgräs för att det gröna gräset symboliserar våren och att naturen igen vaknar till liv.

Det traditionella påskgräset odlas av rajgräs, men kan man också använda frön av andra växter. Frön av vete, havre och korn gror också snabbt. Redan på några dagar ser man gröna groddar.

Också de här växterna växer till vackert påskgräs. Men det här gräset vissnar ganska snabbt.

Ätbart påskgräs av ärter eller krasse

Man kan odla påskgräs också av växter man kan äta. Man kan till exempel använda ärter. Man kan köpa torkade ärter i matbutiken. Efter ungefär en vecka gror ärterna. Man kan äta de gröna ärtgroddarna. Ett annat alternativ är att så frön av smörgåskrasse, vattenkrasse eller rucola.

Man kan odla påskgräs på en flat tallrik där man sätter ett tunt lager mull eller hushållspapper som man blöter. Fröer kan man köpa i trädgårdsaffärer eller på trädgårdsavdelningen i varuhus.

Källor martat.fi, kotipuutarha.fi, Yle

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)