Har du inte egen trädgård kan du köpa rabarber i butiken. Rabarber passar bra i en paj. Pajen är extra god att äta med vaniljglass.
Det här behöver du för 6–8 bitar paj
• 1½ deciliter havregryn
• 1½ deciliter vetemjöl eller speltmjöl
• 3 matskedar socker
• 125 gram kallt smör
• 500 gram rabarber, det är ungefär tre medelstora stjälkar.
• 1 deciliter socker
• 1 matsked potatismjöl
Gör degen så här:
Mät upp havreflingor, mjöl och socker i en skål. Skär smöret i bitar. Tillsätt smöret i skålen. Finfördela allt till en smulig deg.
Gör fyllningen så här:
Smörj en form med smör. Skölj rabarberstjälkarna och skär dem i bitar. Blanda ihop rabarberbitarna, sockret och potatismjölet. Häll rabarberblandningen i formen. Fördela smuldegen ovanpå rabarbern.
Grädda ungefär 25 minuter i 225 graders ugn.
Recept: Finlands svenska Marthaförbund