Smuldegspaj med rabarber

Text: Maria Österlund
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 09.05.2018

Våren är här. Snart växer den goda rabarbern i många trädgårdar.

Har du inte egen trädgård kan du köpa rabarber i butiken. Rabarber passar bra i en paj. Pajen är extra god att äta med vaniljglass.

Det här behöver du för 6–8 bitar paj

• 1½ deciliter havregryn

• 1½ deciliter vetemjöl eller speltmjöl

• 3 matskedar socker

• 125 gram kallt smör

• 500 gram rabarber, det är ungefär tre medelstora stjälkar.

• 1 deciliter socker

• 1 matsked potatismjöl

Gör degen så här:

Mät upp havreflingor, mjöl och socker i en skål. Skär smöret i bitar. Tillsätt smöret i skålen. Finfördela allt till en smulig deg.

Gör fyllningen så här:

Smörj en form med smör. Skölj rabarberstjälkarna och skär dem i bitar. Blanda ihop rabarberbitarna, sockret och potatismjölet. Häll rabarberblandningen i formen. Fördela smuldegen ovanpå rabarbern.

Grädda ungefär 25 minuter i 225 graders ugn.

Recept: Finlands svenska Marthaförbund

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)