Vad ska vi hitta på att göra?

Text: Ella Airaksinen
Foto: Heidi Ahlström
Artikel publicerad: 07.04.2020

Inget att göra? Läs i den här artikeln om vad du kan hitta på att göra hemma.

Nu måste alla hållas hemma så att coronaviruset inte sprids. Innanför fyra väggar kan tiden ibland bli lång. Men visst kan man hitta på roliga saker att göra också i hemmet.

Färglägga sidor

Att färglägga bilder minskar på stress och oro. Det finns gratis bilder på Internet att skriva ut om du har en skrivare. För att hitta bilder kan du skriva som sökord på Google: ”gratis målarbilder att skriva ut”. Du kan också beställa hem målarböcker från en nätbutik

Ring ett videosamtal till en vän

Tala med en vän även om ni inte kan träffas. Om du ringer ett videosamtal så kan ni ändå se varandra. Det går att ringa gratis videosamtal med bland annat WhatsApp-applikationen.

Baka eller laga mat

Har du alltid velat prova något nytt recept? Nu finns det gott om tid för det. Du kan hitta recept på LL-Bladets webbplats: www.ll-bladet.fi, sökord ”recept”.

Rör på dig!

Dansa, hoppa x-hopp eller snurra en rockring runt midjan. En rockring kallas på många språk för hula hoop. Sätt på din favoritmusik och motionera.

Du kan också delta i gratis träningspass via Internet i ditt eget hem. SVTPlay har gratis gympavideon på adressen www.svtplay.se/hemmagympa-med-sofia.

Om du är frisk kan du gå ut på en promenad. Men minns att hålla avstånd till andra människor. Vilka vårtecken märker du i naturen?

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)