Waltteri har många roller

Text: Hanna Männikkolahti
Foto: Iida Liimatainen
Artikel publicerad: 28.02.2018

Waltteri Torikka är operasångare. Våren 2015 vann han tv-programmet Tähdet, tähdet. Efter det har han uppträtt också med lätt musik.

Ett hurdant år har du framför dig?

– Påsklördagen gör jag rollen som Jesus i skådespelet Via Crucis. I april sjunger jag på Finlands nationalopera. Där gör jag rollen som Guglielmo i Mozarts opera Cosi fan tutte. I sommar har jag en huvudroll i Mannerheim-operan och Sillanpää-operan. Jag har fullt upp.

Vad är det bästa med att ha sången som yrke?

– Jag får jobba med begåvade människor. Först var musiken en hobby för mig. Nu har den blivit mitt arbete. Jag får jobba med det jag älskar.

Varför gillar du opera extra mycket?

– Bra opera är världens bästa konstform. Orkestern spelar fint och solisterna och kören sjunger skickligt och njuter av att vara på scenen. Att göra en opera- föreställning är allra bäst när alla njuter av det de gör.

Vad drömmer du om?

– Jag drömmer om sol och semester. Jag drömmer också om att i fortsättningen få fina utmaningar.

Vilken betydelse har fansen för dig?

– Positiva meddelanden från fansen är viktiga särskilt när arbetet känns tungt. Det är trevligt att se samma människor som kommer på konserterna flera gånger. Jag brukar träffa mina fans efter konserterna. Fansen är också i kontakt med mig via sociala medier.

Vilka artister beundrar och följer du själv?

– Jag lyssnar mycket på andra baritoner, alltså manliga sångare som sjunger i samma tonläge som jag. Jag försöker vara öppen och lära mig av alla fina konstnärer.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)