Allvarliga terrordåd i flera länder

Text: Petri Kiuttu
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 30.03.2016

I terrordåd i Bryssel dog 35 personer. I terrordåd i Pakistan dog minst 72.

En självmordsbombare från den islamistiska Taliban-rörelsen genomförde en attack i staden Lahore i Pakistan på söndag kväll. Bomben exploderade i en park och 72 människor dödades. Största delen av offren var kvinnor och barn. Taliban-rörselsen har sagt att man ville döda kristna i Pakistan. Det bor 190 miljoner människor i landet, de flesta är muslimer.

Terrororganisationen IS genomförde i förra veckan flera  terrordåd i Belgiens huvudstad Bryssel. Sammanlagt 35 människor dödades och flera hundra skadades. Terroristerna slog till mot flygplatsen och en metrostation.

En våg av ondska sveper nu över världen. Motsättningarna mellan folkgrupper ökar. Experter säger att religionen islam och terrorism inte har något med varandra att göra. Trots det förklarar islamistiska rörelser sina terrordåd just med sin tro.

Europa upprörs både av terrordåden och av de många flyktingarna som vill till Europa. Också i den europeiska politiken har extrema rörelser fått mera stöd. Partier som jobbar mot invandring är populära.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)