Antalet offer i Tianjin kan ännu stiga

Text: källa Yle, FNB
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 18.08.2015

På onsdag i förra veckan exploderade ett lager i hamnen i Tianjin i Kina. Minst 112 personer dog i explosionen. Det fanns farligt cyanid i lagret.

Över 700 människor skadades i explosionen. 95 människor är försvunna. Största delen av de försvunna är brandmän. Kinas officiella nyhetsbyrå Xinhua berättar att man tror att antalet dödsoffer ännu kan stiga kraftigt.

Myndigheterna har flyttat bort människor som bor i närheten av olycksplatsen. Kinas president Xi Jinping säger nu att arbetsskyddet måste bli bättre.

En representant för Kinas armé sade i söndags att det hade funnits flera hundra ton mycket giftigt cyanid i lagret som exploderade. Cyanid används bland annat inom gruvindustrin när man skiljer olika sorters malm från varandra. Cyanid är mycket giftigt för både djur och människor. Också en liten dos cyanid kan döda en människa.

Bild en enorm explosion inträffade på onsdag i förra veckan i hamnen i Tianjin i ett lager för farliga kemikalier. Explosionen orsakade en stor eldsvåda. Släckningen fortsatte ännu på veckoslutet.

 

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)