Bomb exploderade i Londons metro

Text: Petri Kiuttu
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 18.09.2017

I fredags exploderade en hemmagjord bomb i metron i Storbritanniens huvudstad London. Den brittiska polisen har tagit fast två unga män som misstänks för bombdådet.

Bomben exploderade på metrostationen Parsons Green nära Londons centrum. Det hände mitt under morgonrusningen.

Någon hade lämnat ett ämbar på golvet i metron. I ämbaret fanns en hemmagjord bomb. 30 människor skadades i explosionen. En del av offren var på sjukhus ännu på söndagen, men ingen är riktigt allvarligt skadad.

Den brittiska polisen utreder bombexplosionen som ett terrordåd. Den islamistiska terrororganisationen IS har meddelat att den är ansvarig för bombattacken.

Den har gjorts flera terrorattacker i Storbritannien i år. I mars körde en brittisk man in i en folksamling i centrum av London. Han knivhögg en polis och dödade sex människor. I maj utlöste en självmordsbombare en stor bomb i Manchester. 22 människor dödades i det dådet.

Den 3 juni körde tre personer med bil in i en folksamling. De knivhögg också människor, sammanlagt åtta dog. Den 19 juni körde en bil in i en samling människor nära moskén i Finsbury Park. Då dödades en person.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)