Coronaviruset sprider sig i Baltikum

Text: Markku Juusola, källa STT
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 29.10.2021

Coronaviruset sprider sig snabbt igen i Baltikum. Lettland har många patienter på sjukhus på grund av coronaviruset. I Estland och Litauen ökar smittorna snabbt.

Coronaviruset sprider sig snabbt igen i Baltikum. Lettland har många patienter på sjukhus på grund av coronaviruset. I Estland och Litauen ökar infektionerna snabbt.

Nya begränsningar har införts i Estland på grund av coronaviruset. Sjukhusen i Estland har många patienter på grund av coronaviruset. De flesta coronapatienterna är personer som inte har vaccinerat sig mot coronaviruset. Syftet med begränsningarna är att hjälpa situationen på sjukhusen och minska coronasmittan.

Estland har också ett coronapass. Estlands begränsningar betyder att till exempel biografer, teatrar och konserter kräver coronapass.

Lettland har den svåraste situationen

Sjukhusen i Lettland har nu fler coronapatienter än någonsin under pandemin. Lettlands hälsominister Daniels Pavluts säger att Lettland behöver hjälp från andra länder om antalet patienter fortfarande ökar. Pavluts säger att patienter kanske kan skickas till andra länder om de inte får plats på sjukhusen i Lettland. Många europeiska länder har lovat att hjälpa Lettland.

I Litauen har mer än 3 000 smittade och 30 dödsfall registrerats per dag den senaste tiden.

Färre människor har vaccinerats i de baltiska länderna Estland, Lettland och Litauen jämfört med Finland. I Baltikum har ungefär 50-60 procent av människorna vaccinerats.

1 svar på ”Coronaviruset sprider sig i Baltikum”

  1. De är bra situation in Finland men många människor ingendera vaccinera. Men människorna kan inverka hur mycket sjukdomen växa. Men det är viktig åtlyda regelen.

    Svara

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)