Coronaviruset tystar städerna

Text: Petri Kiuttu
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 26.03.2020

Storstäder och sevärdheter i hela världen står tomma. Coronaviruset har stängt turistplatser och människorna hålls inomhus.

Storstädernas centrum och sevärdheter är nu tysta och tomma. Många länder har stängt sina restauranger, barer och muséer. Det har bland annat Italien, Spanien, Frankrike och USA gjort .

Italiens statsminister Giuseppe Conte meddelade förra veckan att landet begärnsar hur människor får röra sig utomhus. Det är nu ett strängt utegångsförbud i Italien. Ett likadant förbud är i kraft också i Spanien och i Frankrike. Genom att stoppa människor från att gå ut vill man bromsa coronavirusets spridning.

Italien har det värst I Europa har coronaviruset gjort mest skada i Italien. I Italien har över 30 000 människor smittats av coronaviruset. Långt över 3000 människor har dött av coronaviruset i Italien.

Spanien har utlyst undantags-tillstånd på grund av corona- viruset. Också Österrike begränsar nu hur människor får röra på sig i landet. Estland har också stängt sina gränser mot andra länder.

Danmark stängde sina riksgränser på lördag för en dryg vecka sedan. De flesta av det danska samhällets aktiviteter är stängda åtminstone till slutet av mars. Enbart danska medborgare får resa till Danmark.

Mest insjuknade i coronaviruset finns det i Kina: över 80 000 människor. Men nu har coronaviruset slutat sprida sig i Kina.

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)