Danmark tog bort alla coronabegränsningar

Text: Anni Reilä
Foto: Lehtikuva
Artikel publicerad: 19.09.2021

Förra veckoslutet tog man bort de sista coronabegränsningarna. Coronasituationen i Danmark är nu så bra att det var möjligt.

Coronaläget i Danmark är bra eftersom människor har varit duktiga på att följa regler och begränsningar. Väldigt många danskar har också tagit coronavaccin. Fyra av fem personer som är över 12 år har reda fått två doser vaccin.

I Danmark tog man bort begränsningarna gradvis. Munskydden slutade man använda redan förra månaden.

Människor blir fortfarande smittade av corona också i Danmark. Det är ändå så få som är allvarligt sjuka i covid-19 att man inte längre vill begränsa människors liv.

Man behöver inget coronapass på nattklubbarna

I Danmark har man haft ett vaccinpass. Med vaccinpasset har man kunnat bevisa att man har fått coronavaccin. Med det här passet har man kommit in på nattklubbar i Danmark. I fortsättningen kommer man in på nattklubbar också utan vaccinpass.

Danskarna gläder sig över att begränsningarna försvinner

Danskarna har firat att begränsningarna nu är borta. Människor har firat till exempel på nattklubbar. Det ordnades också en stor konsert i Danmarks huvudstad Köpenhamn förra veckoslutet. Alla biljetter till konserten såldes och 50 000 människor samlades för att lyssna till musiken och fira. Medan det fanns begränsningar hade man inte kunnat ordna ett så stort evenemang.

Källa Yle

Kommentera

Du kan skriva vad du tycker om nyheten i lådan.

Du måste också skriva ditt namn eller hitta på en signatur.

Namn eller signatur:

Kommentar:

Dataskyddsbeskrivning (PDF)